Blogg

Muligheten for førerkort og bil? Nå har jeg endelig fått undersøkt litt!

Tidligere har jeg skrevet om noen besvimelser, disse har påvirket muligheten til å få førerkortet midlertidig, med utsettelse på 12 måneder hver gang. Men nå som jeg har vært i Statens vegvesen en stund har jeg hatt muligheten til å undersøke ting litt grundigere med krav også videre, og ut i fra det jeg har fått informasjon om så må jeg søke om førerkort med en helseattest, men at det ikke skal være noe problem siden det er over 12 måneder siden det skjedde sist, og at det er lang tid mellom hver gang.

Det vil altså si at jeg kan komme i gang med å ta førerkortet, jeg håper på at jeg kan få tatt det i løpet av ett halvt års tid. I første omgang satser jeg på å ta førerkortet for automatgir, da er det en ting mindre å tenke på ute i trafikken samtidig som det er veldig behagelig, man kan også bruke konsentrasjonen der det virkelig trengs, nettopp på veien!

Foto: Volvo

Av bil så må jeg innrømme at jeg er litt svak for Volvo, de har gode seter, god komfort og gode kjøreegenskaper. Med bil ønsker jeg å komme meg fra A til B på en komfortabel måte, rett og slett, i en driftssikker bil. Jeg har kikket litt på brukte biler på Finn, og det ser ut til at ca ett og ett halvt år gamle biler ligger til rundt 270,000,- med 30,000km på triptelleren i greit utstyrte utgaver, og det er ca der jeg ønsker å legge meg når jeg først har tenkt til å kjøpe bil. Men bilkjøp avhenger også litt av at jeg får en stabil jobb, så jeg håper det ordner seg snart det også!

Det ser ut som de fleste av disse er solgt med D2 dieselmotoren med 116 hestekrefter, jeg ser det som tilstrekkelig i en såpass liten bil, om det bare er meg og kanskje en person til så er dette mer enn nok slik som jeg ser det. Om man eventuelt blir flere innen bilkjøp blir litt mer aktuelt så er jo også V60 ett reelt alternativ. Noe av det som lokker meg mot Volvo er også fokuset på sikkerhet, det er en viktig sak for meg å ha en sikker bil.

Jeg håper at det lar seg orde med å ta førerkortet snart, foreldrene mine planlegger å bytte ut Hondaen til Volvo XC60 eller Audi Q5 med automatgir, da vil det også bli enklere for meg å øvelseskjøre men først skal jeg til legen for å få helseattest slik at jeg kan sende inn søknad om å kunne få førerkortet. Jeg vil ikke begynne med kjøretimer eller noe før jeg har det spikret at en søknad om å begynne med førerkort er i orden da jeg føler at det ville vært bortkastet å begynne med kjøretimer etc for så å få beskjed om at man ikke får innvilget førerkortet.

Legg inn en kommentar