Blogg

København, det er alt for lenge siden sist!

Jeg har ikke vært i København siden sommerferien 2011 nå, før familien begynte med hytteprosjektet sommeren etter. Sist jeg var i Danmark var i fjor, tre netter på ett feriesenter på Jylland men det er liksom ikke København uansett hvordan man vrir og vender på det… Jeg er selv kvart dansk, jeg har vært der nede såpass mange ganger og over så lang tid til slutt at jeg har sterke tilknytninger til landet, totalt sett i løpet av alle ferier osv. så er det vel ganske nære to år.

Jeg trives godt rundt København, jeg liker å ha mulighetene rundt meg og kunne finne på noe om jeg ønsker det. Det er ikke like lett på landet, da blir ting ofte veldig begrenset i forhold og man må regne inn reisetider for å kunne gjøre noe, samtidig som man blir mer avhengig av andre personer. Det å være sentralt er viktig for meg, da føler jeg en større frihet enn å være på landet, fjellet eller andre mer isolerte steder, jeg trives rett og slett ikke så godt når jeg blir helt avhengig av andre for å komme meg rundt til selv de minste ting.

Nå har jeg gått til det «drastiske» steget ved å bestille meg en juletur til København for å få med meg julemarkedene som så mange snakker godt om, og jeg gleder meg til å besøke vakre Danmark og København! Akkurat nå mangler jeg reisepartner for turen, men pytt pytt, det ordner seg sikkert før desember kommer, selv om det er ei spesiell jente jeg veldig gjerne skulle hatt med! 🙂 Foreløpig har jeg kun reservert hotellrom på Comfort Hotel Vesterbro, det er ganske sentrumsnært, det er nyoppusset og en ikke så alt for ille pris for tre netter (torsdag til søndag), kr 3,170,- DKK. Jeg velger å ikke bestille flybilletter før nærmere desember, i tilfelle noe skulle skje og jeg må avbestille hele reisen, men jeg krysser fingre for at alt går bra!

Det å gå på Tivoliet i København når det er mørkt ute, er ikke annet enn magisk i mine øyne! All den fine belysningen som er der selv om sommeren, og den gode stemningen det er der. Da må jo julestemningen være enda bedre, mer belysning, mer stemning, kan man be om mer da? 🙂

Legg inn en kommentar