MacBook Pro Retina siden September!


Nå har jeg hatt min MacBook Pro Retina 15″ siden September 2013, fikk den ca ti dager etter at jeg bestilte den, da jeg valgte å oppgradere denne fra 8GB minne, til 16GB minne, for at den skal kunne vare lengre til min bruk.

Jeg bedriver mest surfing, chatting og dokument-skriving, men jeg holder også litt på med foto, og bruker derav litt programvare som korrigerer bildene slik at de blir optisk korrekt, i tillegg til retting av fargetoner o.l, kan fort bli alt fra ti til hundre bilder i en oppgave, da ble valget 15″ modellen, siden den har en kraftigere firekjerners-prosessor, og dedikert grafikkort (GT 650M). Jeg bruker denne både på ferier, hjemme og på hytta, så den er min primære maskin, og må derfor ha litt krefter.

Hjemme på skrivebordet har jeg en 24″ skjerm, med eksternt tastatur og mus som jeg kobler maskinen til, og bruker den som en arbeidsstasjon, på hytta har jeg en 23″ skjerm, hvor jeg tar med tastaturet og musa hjemmefra i kofferten min, så har jeg en god arbeidsstasjon ved skrivebordet mitt også på hytta, jeg kan også sitte i stua med den, jeg har brukt den på toget og andre steder også, alltid nok krefter uansett hvor den er med meg.

Nå har jeg som sagt hatt den en stund, og jeg kan aldri tenke meg noen annen maskin enn Mac, når det gjelder bærbart, den gir en overlegen kvalitetsfølelse, en meget god trackpad, som ingen andre er i nærheten av å konkurrere mot, MagSafe laderen, som er bortimot idiotsikker, du kan snuble i den, uten å dra med deg og skade maskinen, lav vekt, kompakt, og det største salgspunktet som er den høyoppløste skjermen! 2880×1800, selv om du ikke får den ekstra plassen, så får du veldig gode bilder, uten å kunne se pikslene, alt blir mer detaljert rett og slett.

Dersom jeg skulle funnet en tilsvarende HP EliteBook, Lenovo, Sony i business-klassen, så koster disse fort like mye, om nesten ikke mer, den kan ikke sammenliknes mot en HP Pavillion, eller andre rimelige maskiner, på grunn av byggekvalitet og totalpakken den tilbyr.

Jeg har ikke annet enn gode ord, og kan varmt anbefale en slik, til tross for en høy pris, så mener jeg at den forsvarer dette med totalpakken den gir!

,

Legg inn en kommentar